Известие

Collapse
No announcement yet.

Парното изчезна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Парното изчезна

Снощи се прибирам от работа, обикалях из квартала да търся къде да паркирам, закъсах на едно място, излязох с помощ от 'приятели', паркирах накрая с 300 зора и по едно време осъзнавам, че колата загуби топлото. Двигателят си държеше градуси, перката си се включваше периодично и така. Проверих си клапата - стои с положение топло. Маркучите към радиаторчето уж бяха топли, ама не гарантирам. Днес я запалих, загря и отново нищо. Чак когато отвори термостата и превъртя хубаво водата в системата, внезапно се появи топлото. Все едно е имало въздух в парното и се е обезвъздушило. Та се чудя дали нещата отиват към гарнитура глава...
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

първо провери нивото на антифриза да нее намаляло,ако е ок после я обезвъздуши и ако тогава не се оправи мисли за гарнитура.за термостат е малко вероятно но го виж и него,макар че при 90 градуса пак трябва да имаш парно дори да е заминал термостата
    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
    алфа ромео 164 2.0тс -на части
    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
    sigpic

Comment

Не е намаляло нивото със сигурност. Да не кажа, че се е вдигнало леко.
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Гарнитурка, гарнитурка.Айде, че ми е интересно какво има под главата.ВМ-а съм го отварял няколко пъти, ама ТС не съм.
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Аз се притеснявам точно от това отдолу... Предвид предния собственик (дано не е пипал по мотора де).

Ако е гарнитурка, защо днес ми се появи парното все пак? Не трябва ли постоянно да липсва?
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Карай с отвита капачка и ще имаш парно дори и с издухала гарнитура.Остави отворена капачката на студен двигател, запали я и гледай дали ще почне да се увеличава антифриза в казанчето.Почне ли значи пълни с-та с въздух.
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Бе то и мойто парно нещо никво го нема. Ма съм зел един термостат, само дето се чудя дали не е от него.....
              Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

ако е термостат в софия в задръстването ще имате парно,но на дълъг път няма да има.пробвай да обезвъздушиш,отвори капачката докато работи наместо и загрее да отвори втория кръг и виж дали ще се появи парното и дали ще има разлика в нивото на антифриза.дано нее гарнитура
                алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                алфа ромео 164 2.0тс -на части
                нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                sigpic

Comment

Тъй. Днес всичко си беше наред - имаше топло и при 5000 оборота. Нивото спрямо студен двигател се вдигна с около 15 мм. при затворена капачка.

И май се оказа, че маркуча от радиатора до казанчето нещо се беше позапушил.
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                  X